Eposta: info@etidissagligi.com
Tel: 0555 898 00 81 - 0212 543 99 60

SIKÇA SORULAN SORULAR

Son zamanlarda en çok gelen sorular ve cevapları

Diş fırçalamaya başlama yaşı kaçtır?

3-4 yaşına gelen her çocuk dişlerini fırçalamalıdır.

Diş fırçamı hangi sıklıkta değiştirmeliyim?

Günde 3 defa kullanılmış fırçalar 6 ayda bir değiştirilmelidir.

Günde üç defa diş fırçalamak gerekli midir?

Uzmanlar olması gereken sayının 3 olduğu konusunda birleşmişlerdir. Ancak sabah ve akşam iki kez fırçalamak da yeterli olabilir. Fırçalama işleminin iyi yapılması sayıdan daha önemlidir.

Çürük nasıl oluşur?

Yemek yedikten sonra dişlerimizin üzerinde biriken yiyecek artıklarıyla beslenen mikroorganizmalar asit üretirler ve asit dişlerimizin minesine etki ederek dişlerimizin kimyasını bozar ve dişleri çürütür.

Hangi diş macununu kullanmalıyız?

Kullanacağınız macunun markasının herhangi bir önemi yoktur. Önemli olan fırçalama işleminin doğru yapılmasıdır. Ama diş macunu seçerken kullanacağımız macunun florür içermesine dikkat etmeliyiz. Florür dişlerimiz üzerinde koruyucu bir etki yapar.

İmplant yapılırken ağrı hisseder miyim?

İmplant uygulaması öncesi sadece Anestezi (dişin uyuşturulması ) sırasında 4 saniyelik kısa bir ağrı hissedilir sonrasında uyuşukluk nedeniyle ağrı olmaz.

İmplant uygulamasında her eksik dişe bir implant mı yapılır?

Her zaman diş eksikliği sayısı kadar implant uygulanmaz. Diş hekimi hastayı gördükten sonra planlama belirlenir. Bazen 3 diş eksikliği 2 implant ile tedavi edilebildiği gibi pozisyona göre 2 diş eksikliği iki implant ile tedavi edilmek zorunda kalabilir.

İmplant tedavisi ne kadar zaman alır?

İmplant uygulanmasını takiben kemik durumuna göre 2 ay implantın kemikle kaynaşması beklenir. 2 ay sonra protez yapımına başlanarak 1,5-2 haftada protez tamamlanır.

Hangi durumlarda implant yapımı risklidir?

İyileşmeyi etkileyen Diyabet, kronik kardiyovasküler hastalıklar, immunsupresif ilaçlar kullananlarda, sigara tüketiminin çok fazla olduğu bireylerde implant uygulaması risklidir, başarısızlıkla sonuçlanabilir.Ancak yinede bu konuda son karar hekime aittir.

Kanal tedavisi yapılan dişimi ne kadar daha kullanabilirim?

İyi bir kanal tedavisi sonrası dişin restorasyonunun da en iyi şekilde yapılması kanal tedavisinin başarısını arttıran en önemli faktörlerden biridir. İyi bir kanal tedavisi ve iyi bir restorasyon ile dişin ömür boyu ağızda kalmaması için bir sebep yoktur.

Kanal tedavisi yapıldıktan sonra ne gibi semptomlar görülebilir?

Özellikle ilk 24 saat içinde kendini hissettiren ve azalarak kaybolan bir ağrı görülebilir. Bu ağrı önemsizdir ve anestezi geçmeden alınacak bir analjezik yardımıyla önemli miktarda azaltılabilir.

ONLİNE RANDEVU ALMAK İSTER MİSİNİZ?

DoktorTakvimi.com sitesi üzerinden randevu için müsait saatleri görebilir, anında randevu alabilirsiniz.